برنامه‌‌ریزی برای یک سوم عمرمان که در خواب می گذرد | شارژ خودت یادت نشه ماجرای حمله مسلحانه به ماشین آلات شرکت پتروپالایش ابوالفارس در رامهرمز چه بود؟ برخورد اتوبوس و پراید در سبزوار با یک کشته + فیلم (۷ بهمن ۱۴۰۳) مصدوم شدن ۳۲ نفر در بازی پرسپولیس و تراکتور (۷ بهمن ۱۴۰۳) شمقدری خبر داد: طرح جدید ساماندهی اتباع خارجی در خراسان‌رضوی احمدنیا: نظر دولت تأثیر مثبت معدل سال‌های یازدهم و دوازدهم بر کنکور است معاون وزیر: مدیران مدارس بازیگران اصلی در تحول نظام آموزش و پرورش هستند قتل دختر نوجوان به دست پدر در پیرانشهر (۷ بهمن ۱۴۰۳) قتل زن ۳۷ ساله در مراغه| شوهر قاتل دستگیر شد هشدار زرد هواشناسی برای مشهد و خراسان رضوی (۷ بهمن ۱۴۰۳) خسروپناه خبر داد: تصویب سند اسباب‌بازی در آینده نزدیک ۴۶۵ متهم به سرقت در مشهد به دام افتادند (۷ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم و سنجش چه پیشنهادی برای تاثیر پایه دوازدهم در آزمون سراسری دارد؟ صدور هشدار هواشناسی نسبت به بارش برف و باران در ۱۰ استان (۷ بهمن ۱۴۰۳) جزئیات تردد قطارهای تندروی تهران - مشهد اعلام شد دستگیری همسر متهم ردیف اول پرونده «رضایت خودرو» تعهد ایجاد ۱۵ هزار فرصت شغلی برای نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد در خراسان رضوی طرح های مسکن راه و شهرسازی خراسان رضوی به ۸۰ همت بودجه نیاز دارد حذف کنسرو ماهی از تغذیه دانشجویان پس از مسمومیت گسترده در دانشگاه فرهنگیان معاون پرورشی وزارت آموزش‌وپرورش: ۱۵ هزار مجوز استخدام گرفته‌ایم، اما همچنان نیرو لازم داریم کشف بیش از ۶ هزار کالای قاچاق در فرودگاه‌های کشور از ابتدای امسال تاکنون (۷ بهمن ۱۴۰۳) پخت نان سبوس‌دار در ۱۴۰۰ نانوایی دقت ۹۷ درصدی هوش مصنوعی در تشخیص بیماری‌های ریوی افزایش ۲۴ درصدی حیوان‌گزیدگی در نیشابور برگزاری بیست و سومین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش (۷ بهمن ۱۴۰۳) واکسن اچ. پی. وی چه زمانی وارد برنامه واکسیناسیون ملی می‌شود؟ تجمع داوطلبین شاکی به خطای سیستمی در آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش هدفگذاری برای جذب ۱۰۰ هزار گردشگر تاجیک به ایران بانوی مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید  (۷ بهمن ۱۴۰۳) اعلام جزئیات افزایش مبلغ اضافه کاری پرستاران تولید۷۰درصد دارو‌های شیمی‌درمانی در کشور
سرخط خبرها

سؤالات مردمی و پاسخ های آموزش و پرورش خراسان رضوی | کلاس های چندپایه، راه حلی برای عدالت آموزشی

  • کد خبر: ۳۱۲۶۶۶
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
سؤالات مردمی و پاسخ های آموزش و پرورش خراسان رضوی | کلاس های چندپایه، راه حلی برای عدالت آموزشی
آن طور که مسئولان آموزش و پرورش گزارش می‌دهند در هفته گذشته حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ درخواست مردمی دسته بندی موضوعی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «صدای شما» عنوان برنامه‌ای بر بستر شاد است که بر اساس آن مدیرکل آموزش وپرورش استان و تمام معاونانش یک روز در هفته به صورت زنده با اولیا، دانش آموزان و معلم‌ها گفت‌و‌گو می‌کنند. روند کار نیز به این شکل است که در این سامانه همه پیام‌ها و درخواست‌هایی که طی یک هفته قبل از بستر‌های مختلف رسانه‌ای و ارتباطی با آموزش وپرورش از سوی مردم به این اداره کل رسیده، دسته بندی موضوعی شده و هر سؤال با توجه به حوزه کاری مربوط از سوی مسئولان در یک زمان مشخص و از قبل اطلاع رسانی شده، پاسخ داده می‌شود.

مانیز قرار است در این «صدای شما» صدایی دیگر از شما باشیم و هر آنچه را که شما در حوزه آموزش وپرورش از مسئولان مربوط درخواست دارید به گوش مسئولان برسانیم. آن طور که مسئولان آموزش و پرورش گزارش می‌دهند در هفته گذشته حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ درخواست مردمی دسته بندی موضوعی شده است. آنچه می‌خوانید ماحصل گفت وگوی مردمی میکائیل باقری سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان در پاسخ به پرسش‌های شماست.

درخواست شهروند: چرا آموزش و پرورش درخصوص استعدادپروری دانش آموزان برنامه منسجمی ندارد؟

پاسخ: در حوزه استعدادیابی و استعدادپروری دانش آموزان ما چند کار ویژه برای خود تعریف کرده‌ایم. یکی از پرتکرارترین سؤالات خانواده‌ها در هفته گذشته در خصوص استعدادیابی و استعدادپروری دانش آموزان است. رسالت ویژه ما به ویژه در حوزه معاونت پرورشی موضوع استعدادپروری دانش آموزان است.

ما در آموزش وپرورش باید نسبت به شناسایی و پرورش استعداد‌های دانش آموزان تلاش کنیم. در این راستا نگاه ما بر این است که هر دانش آموز حداقل باید در یک تشکل عضو باشد و کار یاد بگیرد و مهارتش را بر اساس استعدادی که دارد پرورش دهد. این مقوله در سراسر استان جدی گرفته شده است و کانون‌های فرهنگی هنری، دارالقرآن‌ها و اماکن فرهنگی و ورزشی در این حیطه به کارگرفته شده‌اند.

درخواست شهروند: آموزش و پرورش برای بهبود آموزش معلم‌های جدید چه کرده است؟

پاسخ: در این راستا کار ویژه مجزایی برنامه ریزی کرده‌ایم که بر اساس آن فرصت برابر آموزشی و عدالت آموزشی پرورشی و ورزشی توزیع می‌شود. در واقع در کلاس‌های چندپایه همکاران ما تلاش خواهند کرد تا هر آنچه که در مرکز استان و مدارس برخوردار اتفاق می‌افتد به همان نسبت در مدارس کم برخوردار اتفاق بیفتد. این کار از روش‌های مختلف در حوزه مقطع ابتدایی کلید خورده است.

بر این اساس برای مقطع ابتدایی، محتوا‌هایی تولید می‌شوند که براساس آن، تجربیات و اندوخته‌های معلم‌های مرکز استان در قالب محتوای الکترونیکی تدوین شده و به معلم‌های دیگری که به امکانات دسترسی کمتری دارند، ارائه می‌شود. قرار است این کارویژه به بخش‌های دیگر هم انتقال پیدا کند.

در حال حاضر این محتوای الکترونیکی روی تولید مجلات رشد نیز کلید خورده است. در شبکه اجتماعی شاد نیز کانال‌هایی وجود دارد که معلمان در همه دوره‌ها می‌توانند الگو‌های موفق تدریس از استان‌های مختلف را آموزش ببینند. بخش دوم آموزش‌ها به معلم‌هایی  اشاره دارد که تجربه کافی و وافی دارند تا بتوانند تجارب خود را در اختیار معلم‌های کم تجربه‌تر قرار دهند.

برای معلم‌هایی که از طریق ماده ۲۸ جذب شده‌اند نیز با همت دانشگاه فرهنگیان، در پایان هفته دوره‌های آموزشی توانمند سازی و توان افزایی برگزار می‌شود. در این دوره‌ها مهارت‌های تدریس و فنون تدریس به معلم‌هایی که دوره تربیت معلم را نگذرانده‌اند، منتقل می‌شود.

درخواست شهروند: چرا باید کلاس مشترک چند پایه وجود داشته باشد؟ چرا باید یک معلم در یک کلاس چند پایه را تدریس کند؟

پاسخ: یکی از دلایل تشکیل کلاس‌های چندپایه موضوع عدم دسترسی تعدادی از دانش آموزان به محیط آموزشی در محل سکونتشان است. گاهی تعداد دانش آموز در یک کلاس به میانگین استاندارد نمی‌رسد. ما برای اینکه همه دانش آموزان از آموزش بهره ببرند و بازماندن از تحصیل رقم نخورد، دانش آموزان در سطوح سنی مختلف و با پایه‌های مختلف را در یک کلاس تجمیع می‌کنیم تا سقف افراد در کلاس به ۲۶ نفر برسد.

معلمی که در این کلاس حضور پیدا می‌کند موظف است برای تمامی سطوح پایه‌های تحصیلی در کلاس آموزش متناسب با دانش آموزان را داشته باشد. این معلم‌ها دوره آموزشی می‌گذرانند. ما نیز هر پنجشنبه میز‌های گفت‌و‌گو در بحث تکنولوژی گروه‌های آموزشی برگزار می‌کنیم که هر هفته متناسب با درخواست خود همکاران و راهبران آموزشی این جلسات برگزار می‌شود.

سؤال شهروند: چرا شیوه آموزشی مشخصی برای کلاس‌های چندپایه از سوی معلم ارائه نمی‌شود؟

پاسخ:درباره شیوه‌های ارزشیابی در کلاس‌های چندپایه باید گفت ارزشیابی‌ها شیوه واحدی ندارد. بسته به نوع و ظرفیت دانش آموزان و توانایی افراد متفاوت است. دانش آموزانی که در کلاس درس حضور دارند سطح و توانمندی هایشان از سوی معلم ارزشیابی می‌شود. البته ما نیز کتابی با عنوان «راهنمای معلم‌های چندپایه» در دسترس همکاران قرار داده‌ایم تا از این کتاب بهره کافی ببرند.

درخواست شهروند: فرهنگی هستم، فرایند رتبه بندی من انجام شده است، اما از این رتبه اعلامی گلایه دارم چگونه می‌توانم گلایه خود را ثبت کنم؟

پاسخ: به اطلاع آن دسته از معلم‌های که در سال گذشته فرایند رتبه بندی شان تمام شده و اعتراض کرده‌اند، اما رتبه دلخواه را دریافت نکرده‌اند می‌رساند؛ سامانه برای اعتراض مجدد هنوز راهکاری ارائه نداده است فعلا پیشنهاد می‌شود همکاران در ارتقای سال‌های آتی شرکت کنند.

درخواست شهروند: معلم هستم در حکم صادر شده برای من مزایای فوق العاده شغل لحاظ نشده است چه باید کرد؟

پاسخ:همکاران آموزشی که در فرایند تدریس قرار دارند باید حداقل مزایای فوق العاده رتبه بندی را دریافت کنند. این افراد باید به سامانه مراجعه و بخش احکام را رؤیت کنند. چنانچه فوق العاده رتبه بندی در حکمشان نیست باید به ادارات محل خدمت خود مراجعه کنند تا ادارات آموزش و پرورش موضوع را بررسی کنند.

درخواست شهروند: چرا به معلمانی که برخورد نامناسبی با دانش آموزان دارند و گاهی از الفاظ نامناسب استفاده می‌کنند تذکر داده نمی‌شود؟

پاسخ: دغدغه بسیار مهمی است. شهروندان در نظر بگیرند معلمان گاه از سر دل سوزی برخورد تندی از خود در واکنش به دانش آموزان نشان می‌دهند. به اولیای دانش آموزان و همکاران خودم یادآور می‌شوم، دانش آموزان امروزی آستانه تحمل و تاب آوری شان نسبت به دانش آموزان دهه‌های قبل پایین آمده است ابتدا از معلم‌ها و بعد از اولیا درخواست دارم تا در تعامل با دانش آموزان رویکرد میانه و معتدلی داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->